Вход

Православен календар

Калавритският и Егиалийски митрополит Амвросий: „Това не са бежанци, а завоеватели!”

 

280316SSS

Калавритският и Егиалийски митрополит Амвросий направи извънредно обръщение във връзка със ситуацията в Гърция:

„С всеки изминал ден става все по-очевидно, че «имигрантите», «бежанците», «нелегалните» са на практика завоеватели на Гърция! От своя страна политическата система ги приема, защищава, създава им благоприятни условия! Никой за нищо да не се безпокои!... Един министър от управляващата партия «Сириза» неотдавна каза следната откровена глупост: «С помощта на имигрантите ще се реши демографският проблем на Гърция». Както виждаме, правителството защищава завоевателите на нашата страна.”

„В същото време тези преселници-нашественици вече започнаха своето разрушително дело. Те свалят иконите от стените на храмовете и параклисите и палят с тях огън, за да се топлят. Поискаха дори от Пирейския митрополит Серафим да си свали православния кръст: „Владика Серафим раздаваше продукти на бежанците. Той носеше камилавка с кръст. И тогава един от имигрантите поиска от него да си свали шапката…”

„В град Кавала нелегалните имигранти-мюсюлмани свалиха от стените на училището иконата на Св. Богородица и поискаха да не се бият църковните камбани.”


„Вчера в Евкарпия мюсюлманите са раздавали брошури на гръцки език със следното съдържание: «Гърци, повярвайте в думите на пророка Мохамед, за да се спасите. Войната дойде във вашата страна. Кръвта на неверните ще се лее като река. Подпис: Воини на Аллах».”

„На гръцката държавна телевизия вече се излъчват новини на арабски език.”

Обръщението си митрополит Амвросий завършва със следния призив:

„Събудете се! Излезте от летаргията! Вижте какво става! Гърция загива! Ние бавно умираме. Загива нашата православна и гръцка идентичност! Нима искате да се предадете без бой? Замислете се!”

Междувременно беше подпален и храмът „Всички светии” в атинския квартал Калитея. Очевидци съобщават, че нападението на храма е било извършено от напълно непознати хора, говорещи на арабски език. Пристигналите незабавно на мястото на произшествието огнеборци са успели да потушат огъня. В резултат на бързата оперативна намеса са били предотвратени по-тежки последствия, пострадали са само странични постройки.

Наред с изказаните благодарности към пожарната, полицията и всички, които са помогнали за потушаването на пожара, клирици от Атинската архиепископия са се обърнали с призив към властите: «Ние искаме виновните да бъдат открити и привлечени под отговорност. Заедно с това молим да се осигури защита на нашите православни храмове».

Русские афины

Превод: Десислава Главева

module-template8.jpg

 

 

Видеоколекция

2018 04 08 15 38 03
О.  Даниил Сисоев:
В един Бог ли вярват
християните и мюсюлманите

Модернисти