Вход

Православен календар

За подаръците на сектантите

  

 

Ти си готов да изоставиш вярата на отците си и да преминеш към сектантите?! Защо? Казваш, че е защото раздават безплатни книги и освен това помагат с пари. Но как така, ти, съвестният сърбин не си зададеш въпроса: за чия сметка се печатат тези „безплатни книги”? И чии пари раздават сектантите, свои или чужди? Ясно е, че не свои, защото чужди хора им плащат. Ясно е, че с чужди пари купуват души.

Известно е, че за всяка купена душа те получават или дават, но не за слава Божия, а за своя лична изгода. Те търгуват с вярата, а ти си готов да се превърнеш в стока в тази търговия. Припомни си сръбската история: воеводата Анта можел да получи от турците, колкото си поиска злато, но само ако предаде народа си. Ала той не продал вярата си за едното хапване и уважението - за печена кокошка. Нито един от славните ни предци не е постъпвал като Исав, който си продал първородството за паница леща. Всички те постъпвали като Моисей, който предпочел да страда заедно с народа Божий, отколкото да има кратковременна греховна наслада, и охулването Христово счете за по-голямо богатство, отколкото египетските съкровища,Евр. 11:25-26. Знай, че във всички времена еретиците и отстъпниците полагали старания да се покажат по-милосърдни от правоверните. Така например император Юлиян Отстъпник, който отпаднал от вярата Христова и се върнал към идолопоклонството, щедро раздавал милостиня наляво и надясно. Но истинските християни не желаели да приемат неговите дарове, считайки ги за омерзителни. Дълг на всички православни е сами да бъдат по-милосърдни от останалите хора и да не позволяват на еретиците и иноверците да ги превъзхождат в милосърдието. Все пак обаче трябва като от огън да се боим от даровете на еретиците и сектантите. Те предлагат смет, за да получат в замяна злато, тоест дават на тялото, а вземат от душата. Чрез своите „безплатни” книжки разколебават съвестта, чрез своите пари сеят раздори сред народа, отделяйки определени хора от единоверните им братя.

И ти бъди бдителен и се пази! Пази душата си от онези, които дохождат като кротки овчици! Защото това са безпощадни вълци в овчи кожи!

Миссионерские письма

Превод: Свещ. Божидар Главев

Други статии от същия раздел:

Други статии от същия автор:

module-template17.jpg

 

 

Видеоколекция

2018 04 08 15 38 03
О.  Даниил Сисоев:
В един Бог ли вярват
християните и мюсюлманите

Модернисти