Вход

Православен календар

 

Излезе от печат третата част на детската книжка „Християнски писма до моята дъщеря”

 

Излезе от печат третата част на детската книжка „Християнски писма до моята дъщеря” с автор Тимотей Митев на Издателство „Любомъдрие”. Както в първа част и втора част, така и тук авторът разказва увлекателно и на достъпен език поучителни истории и случки, почерпени от Житията на светиите. Разказите са написани като писма, в които са представени основни истини на вярата и наставления за християнски живот. Книгата е съобразена с възрастта на децата, но е интересна и за възрастни. И тъй като разказите всъщност са истински писма на един загрижен и любещ баща до неговата дъщеря, те трогват сърцето със своята искреност, вяра и любов.

„Бъди верен” вече е представял на своите читатели част от тези истории, които можете да прочетете тук.

***

Моята дъщеря продължава да е отдалечена от Църквата и да се влюбва в света и в неговите прелести...

***

Демоните прекрасно разбират, че Църквата е огромна пречка за тяхното демонично въздействие и затова полагат големи усилия да отдалечат всички кръстени православни от църковната незаменима помощ...

***

Те се стараят да отдалечат вярващите и от природата. Природата, със своята красота, спокойствие, тишина, радост и наслада, със своята божественост, би подтикнала вярващите към прослава на Бог Христос, Който ни е дал тези сладости, за да Го прославим и да Му се поклоним!

***

Колко усилия полагат демоните да сме постоянно заети, заети, заети! Да нямаме време за разговори със своите деца и за разговори с нашия Бог - нали точно това е молитвата ни -разговори с Бог Христос! Да нямаме време да останем насаме със себе си - за размисъл за величието на нашия Бог ...

(Из Предговора към Трета част на Писмата)

Книгата може да бъде закупена в следните църковни магазини:

Храм "Св. Седмочисленици" - в градинката на ул. „Граф Игнатиев” № 25, тел.: 0888 658 097.

Храм "Св. Неделя" - в канаскията, площад „Света Неделя” № 20.

Храм "Св. Троица" - бул. „Константин Величков” №28 (в градинката).

Църковен магазин на ул. „Цар Самуил” №111 (до Женския пазар),

тел.: 02/983 12 49,  0888 903 498,

 

Книжарница "Омофор" на ул. „Проф. Асен Златаров” № 22 (между ул."Шипка" и "Оборище"); тел.:  02/980 16 60,  02/980 16 60 и работно време от понеделник до петък – 9 – 19 ч. В събота 10 – 16 ч.

За провинцията могат да се правят поръчки с наложен платеж от:

Храм "Св. Седмочисленици"

Книжарница "Омофор"

Тимотей Митев на телефони:  0631/4-25-12,  0631/4‑25‑12,  0878 35 88 79, където можете да поръчате първа и втора част, както и другата книга на автора „Хайку за Христос”.

Други статии от същия раздел:

module-template6.jpg

 

 

Видеоколекция

2018 04 08 15 38 03
О.  Даниил Сисоев:
В един Бог ли вярват
християните и мюсюлманите

Модернисти